Közélet

A konyhába zárta kutyáját, és hagyta éhen halni

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 03. 22. 21:20

A 27 éves jogásznő étel és víz nélkül hagyta otthon kutyáját, majd egy hétig rá sem nézett. Az ötéves kutya szörnyű kínok között pusztult el.

Korábban a témában:

Az egyik jónevű bristoli ügyvédi irodánál bojtárként dolgozó brit nő a bíróság előtt elismerte, hogy hagyta éhen halni kutyáját, és bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott állatkínzási vádakban – jelentette a brit sajtó. Katy Gammon akár fél évig tartó börtönbüntetést és húszezer fontos pénzbüntetést is kaphat a még tavaly ősszel elkövetett tettéért.

A 27 éves nő egyedüli gazdája volt az ötéves boxernek, miután szakított barátjával. A kutyát minden egyes nap a konyhába zárta, amikor reggel elment dolgozni, mert az állat összerondította a lakást, amikor szabadon mozoghatott. Ugyanezt tette tavaly augusztus végén is. A konyhába zárta a kutyát, egy kötéllel rögzítve az ajtót, hogy a kutya nehogy ki tudjon onnan szabadulni.

Gammon azonban akkor a közelben lakó anyjához költözött, és a kutyát a házában hagyta. Egy ideig még reggelente odament megetetni, de aztán kificamította a térdét, és egy hétig rá sem nézett a konyhába zárt állatra. Anyjának pedig azt hazudta, hogy volt barátja eteti az ebet. Amikor visszatért a lakáshoz, “szörnyű bűzt” érzett a levélnyíláson beszagolva. “Nem mentem be, gondoltam, hogy elpusztult” – mondta el Gammon, aki végleg elköltözött otthonról, és soha többet nem ment a lakáshoz.

A kutyát férgekkel ellepett testét végül hat héttel később fedezték fel a rendőrök, akik azután törték fel a házat, hogy a szomszédok bejelentést tettek a rendőrségen, miután nagy legyeket láttak és a bomló hús erős szagát lehetett érezni. Az állatvédelmi hatóság vizsgálata szerint a kutya halálát kiszáradás és éhezés okozta és három-hat napon át haldoklott, szörnyű kínok közt. A konyhaajtón olyan nyomokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy az állat kétségbeesetten próbált kiszabadulni.

A nő ügyét tárgyaló bíróság áprilisban dönt büntetése nagyságáról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.