Közélet

Jégtábla zúzta totálkárra autóját, a hitel kifizetése után

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2014. 03. 21. 14:39

A háztetőről lezuhant hatalmas jégtábla teljesen bezúzta a ház mellett álló autó tetejét, a tulaj szeme láttára. Fényképek mutatják a pusztítást.

Korábban a témában:

Az egész tél alatt a tetőn felgyülemlett, és már jéggé fagyott hóréteg elképesztő pusztítást végzett a connecticuti Winstedben élő Amanda Hubbard autóján. A nő a NBC helyi adójának elmondta: a tetőről lezúduló jégtábla a szeme láttára zuhant rá a társasháznál álló autójára, amelynek hitelét egy héttel korábban fizetette ki.

Jégtábla autó (jég, hó, autó, totálkár, ) Teljesen szétzúzta az autót a háztetőről lezúdult, jéggé fagyott hóréteg
Fotó:Amanda Hubbard

Az autó, ahogy az a Hubbard által készített fényképeken is látszik, totálkárosra tört a rázuhant, jéggé fagyott hó súlya alatt. „Nem hazudok, szörnyen megrémültem” – mondta el Hubbard, aki ugyanakkor nagyon hálás azért, hogy senkinek sem lett baja, hogy senki sem ült az autóban az eset idején.

Jégtábla autó (jég, hó, autó, totálkár, ) Egy héttel az autóhitel kifizetése után kellett végignéznie, ahogy autója megsemmisül
Fotó:Amanda Hubbard

A nő a széttört autóról készült képeket a Weather Channel időjárás-jelentő televízió Facebook-oldalán osztotta meg, valamint az NBC-vel is felvette a kapcsolatot, azért, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a tetőkön felgyűlt hó eltakarítása, hiszen könnyedén halált is okozhatott volna a lezuhanó jégtábla.

Jégtábla autó (jég, hó, autó, totálkár, ) Ha egy autóval ezt tette, mi történt volna, ha egy embert talál el?
Fotó:Amanda Hubbard

Hubbard elmondta: „akár az én lányom is lehetet volna, vagy mozgáskorlátozott nővérem, vagy a felettünk lakó két kisgyerek”. Megéri a tetőtakarítás költsége, sokkal rosszabb is történhetett volna, mint egy totálkáros autó” – mondta el a Weather Channelnek.

És, hogy milyen súlya lehetett az összefagyott hónak, hogy ilyen nagy pusztítást tudott végezni egy autón? A Weather Channel megkérdezett egy szakértőt, aki elmondta: egy kilencven négyzetméteres tetőn felgyűlt, 30 centiméter vastag hóréteg súlya nagyjából három tonna lehet .

Jégtábla autó (jég, hó, autó, totálkár, )Hátulról sem nyújt szép látványt
Fotó:Amanda Hubbard

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.