Közélet

Jégtábla zúzta totálkárra autóját, a hitel kifizetése után

A háztetőről lezuhant hatalmas jégtábla teljesen bezúzta a ház mellett álló autó tetejét, a tulaj szeme láttára. Fényképek mutatják a pusztítást.

Az egész tél alatt a tetőn felgyülemlett, és már jéggé fagyott hóréteg elképesztő pusztítást végzett a connecticuti Winstedben élő Amanda Hubbard autóján. A nő a NBC helyi adójának elmondta: a tetőről lezúduló jégtábla a szeme láttára zuhant rá a társasháznál álló autójára, amelynek hitelét egy héttel korábban fizetette ki.

Teljesen szétzúzta az autót a háztetőről lezúdult, jéggé fagyott hóréteg
Fotó:Amanda Hubbard

Az autó, ahogy az a Hubbard által készített fényképeken is látszik, totálkárosra tört a rázuhant, jéggé fagyott hó súlya alatt. „Nem hazudok, szörnyen megrémültem” – mondta el Hubbard, aki ugyanakkor nagyon hálás azért, hogy senkinek sem lett baja, hogy senki sem ült az autóban az eset idején.

Egy héttel az autóhitel kifizetése után kellett végignéznie, ahogy autója megsemmisül
Fotó:Amanda Hubbard

A nő a széttört autóról készült képeket a Weather Channel időjárás-jelentő televízió Facebook-oldalán osztotta meg, valamint az NBC-vel is felvette a kapcsolatot, azért, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen fontos a tetőkön felgyűlt hó eltakarítása, hiszen könnyedén halált is okozhatott volna a lezuhanó jégtábla.

Ha egy autóval ezt tette, mi történt volna, ha egy embert talál el?
Fotó:Amanda Hubbard

Hubbard elmondta: „akár az én lányom is lehetet volna, vagy mozgáskorlátozott nővérem, vagy a felettünk lakó két kisgyerek”. Megéri a tetőtakarítás költsége, sokkal rosszabb is történhetett volna, mint egy totálkáros autó” – mondta el a Weather Channelnek.

És, hogy milyen súlya lehetett az összefagyott hónak, hogy ilyen nagy pusztítást tudott végezni egy autón? A Weather Channel megkérdezett egy szakértőt, aki elmondta: egy kilencven négyzetméteres tetőn felgyűlt, 30 centiméter vastag hóréteg súlya nagyjából három tonna lehet .

Hátulról sem nyújt szép látványt
Fotó:Amanda Hubbard

Ajánlott videó

Olvasói sztorik