Közélet

Földhöz vágta, majd megtaposta barátnőjét a nógrádi férfi

A mindössze 38 kilogrammos nő életveszélyesen megsérült. Párja többször belerúgott, a fejére és a hátára is rálépett.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 49 éves férfi ellen, aki tavaly október elsején, Hugyagon előbb a földhöz vágta, majd megtaposta alvó élettársát. A pár rendszeresen ivott, ilyenkor gyakran összekaptak, a veszekedések pedig általában a nő bántalmazásával zárultak.

A verések miatt az asszony sohasem fordult a rendőrséghez, mert tartott barátjától és annak családjától. A kis híján tragédiával végződő nap délutánján busszal érkeztek haza Balassagyarmatról, és már útközben összeszólalkoztak. Amikor leszálltak a járműről, a férfi hátulról megragadta a nőt és az árokba lökte. Ezután szétváltak, és a nap további részében külön-külön italoztak.

Mikor a férfi 21 óra körül részegen hazatért, nem találta az élettársát. Keresni kezdte őt. Kiderült, párja a húga szobájában feküdt le, aki szintén a házban élt. Amikor rátalált, már aludt.  Ekkor a sovány, mindössze 38 kilogrammos nőt a ruhájánál fogva felemelte és nagy erővel a földhöz vágta, majd többször belerúgott, a fejét és a hátát megtaposta, végül egyszerűen lefeküdt aludni.

Az asszonynál légmell alakult ki, miután eltört a bordája. Életveszélyes állapotban került kórházba.

A Nógrád Megyei Főügyészség pénteken közölte, a támadót életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki őt, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást

Ajánlott videó

Olvasói sztorik