Közélet

Őrizetbe vettek több budapesti rendőrt

Rendőr alezredes és ügyvéd is van a gyanúsítottak között. Az érintetteket vesztegetés miatt hallgatták ki. Az ügyészség tájékoztatásából kiderül, lesznek még többen is.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt szerdán összesen nyolc embert hallgatott ki gyanúsítottként, köztük egy a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőr alezredest, valamint több más budapesti egyenruhást és ügyvédet – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől csütörtökön.

A budapesti nyomozó ügyészek a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen, összesen tíz – kilenc budapesti és egy vidéki – helyszínen jártak, hogy elfogják az érintetteket. A rajtaütés eredményes volt, ez alatt többek között ügyvédi irodákban tartottak házkutatást, ahol számos okiratot, mobiltelefonokat és számítástechnikai eszközöket foglaltak le, amelyek mint mondják, alátámasztották a bűncselekmények gyanúját.

A gyanúsítottak között van egy rendőr alezredes, három rendőr, ugyancsak három fővárosi ügyvéd és egy civil. A három rendőrt őrizetbe vették, az ügyészség valamennyiük esetében indítványozta az előzetes letartóztatást.

Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatásokra kell számítani.

Jut eszünkbe

Csehországban tavaly nyáron egyszerre csaptak le a hatóságok, és letartóztattak több magas rangú tisztviselőt, köztük a kormányhivatal, a miniszterelnöki hivatal és a hírszerzés vezetőjét is. 400 ember vett részt a letartóztatásokban, és többek közt egy széfnyi aranyat is sikerült lefoglalni. A vád korrupció. Az ügy magára a miniszterelnökre is átterjedt, aki júniusban kormányával együtt lemondott, végül idén februárban vádat emeltek ellene: állítólag 2012 őszén jól fizető állásokat ígért képviselőknek, ha támogatják a reformprogramját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik