Közélet

Őrizetben az M3-ason tragédiát okozó román nő

Pénteken belerohant az előtte menő teherautóba, egy utasa a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség őrizetbe vette azt a 34 éves román állampolgárságú nőt, aki pénteken autójával az M3-as autópálya Mezőcsát és Hejőkürt közötti szakaszán az előtte szabályosan közlekedő kamionba hátulról belerohant, a balesetben egy ember meghalt – tájékoztatta a Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t szombaton.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az M3-as autópálya 162-es kilométerszelvényében pénteken reggel egy olasz felségjelzésű személyautó nagy sebességgel, fékezés nélkül egy előtte szabályosan közlekedő pótkocsis teherautóba hátulról belerohant.

A kocsi négy román állampolgárságú utasa közül egy 48 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, ketten súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek, míg a jármű vezetőjét súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel vitték kórházba.

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban a jármű 34 éves román állampolgárságú női vezetőjét bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására – közölte a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik