Közélet

Két hét börtönt kapott a macskáját megmikrózó nő

A 23 éves nő azért haragudott meg a nőstény macskára, mert az megtámadta gazdája aranyhalát. Ezért berakta a mikrohullámú sütőbe, és öt percre állítva bekapcsolta azt.

A depressziótól szenvedő brit nő ugyan nagyjából egy perccel később kivette a cicát a mikróból, miután felfogta, hogy mit is tett, de a Maugli nevű macska másfél órával később életét vesztette. Az eset nagy vihart kavart, és állatvédők a lehető legszigorúbb büntetést kiszabását kérték a nőre, akit korábban többször is kezeltek már depresszióval, illetve súlyos téveszmékkel.

A Laura Cunliffe ügyében döntő bíróság csütörtökön hozott ítéletet, és két hétig tartó börtönbüntetést szabtak ki rá, a macskának szörnyű szenvedést okozó tett miatt – jelentette a BBC. Emellett egész életére eltiltották állatok tartásától, és a tiltás ellen leghamarabb öt év múlva nyújthat be felülvizsgálati kérelmet. A nő rokonai az ítélethozatalkor bekiabálásokkal jelezték, hogy nem értenek egyet az ítélettel, mert véleményük szerint Cunliffe elemállapota miatt nem volt tisztában azzal, hogy mi csinált és az üggyel inkább az egészségügyi szolgálatoknak kellene foglalkoznia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik