Közélet

Tömegbe hajtott egy sofőr egy amerikai fesztiválon

Belehajtott a tömegbe autójával egy részeg sofőr a South by Southwest zenei fesztiválon az egyesült államokbeli Austinban, helyi idő szerint csütörtök hajnalban – számolt be az esetről a CNN.

A tömeges gázolásban ketten meghaltak. Az áldozatok egy férfi és egy nő, akik éppen robogójukkal közlekedtek az esemény helyszínén. Legalább 23 ember kórházba került az incidens következtében, többen többszörös belső sérülésekkel.

A sofőrt őrizetbe vették, két rendbeli emberöléssel és 23 rendbeli személygépjárművel elkövetett testi sértéssel vádolják – mondta az austini rendőrkapitány.

A CNN tudósítása szerint az incidens előtt a sofőr egy egyirányú utcában hajtott a rossz irányba. A hatóságok megpróbálták megállítani az autót, de a vezető gázt adott és majdnem elütött egy rendőrt. Ez után hajtott a tömegbe a sofőr.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy az autó nagy sebességgel hajtott át a tömegen, egyeseket felöklelt, másokat a földre terített.

Ezen a fesztiválon lépett fel szerdán a magyar Ivan and the Parazol is. A zenekar a Facebook-oldalán tudatta, hogy jól vannak, a tragédia időpontjában máshol tartózkodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik