Közélet

Hat évet kapott a 30 milliót kicsaló békéscsabai jósnő

Ő súlyos milliókat vágott zsebre, tőle 248 ezer forintot vesznek el. Az asszony rontáslevétellel húzta be a csőbe áldozatát.

Hat év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a jósnőt, aki csaknem 30 millió forintot csalt ki áldozatából rontáslevétel címén. Ezen kívül hat év közügyektől eltiltásra, és csaknem 250 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte, ezzel súlyosbította az első fokon született döntést. Az asszonyt folytatólagosan elkövetet csalásban találták bűnösnek. Az ítélet jogerős.

Az „ügyfél” egy hirdetési újságban olvasta az asszony hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A nő azt mondta neki, családján rontás van, és ezt úgy tudja levenni, ha a pénzét három hétre elviszi egy szent helyre. Áldozata hitt neki, ezért kétmillió forintot vett fel a bankból és átadta az összeget. Néhány nap múlva ismét felhívta, újabb kétmilliót akart, amelyet még aznap meg is kapott.

Néhány nap múlva ismét csörgött a telefon. Az asszony azt mondta ügyfelének, látja, hogy van még pénze, és a rontáslevétel akkor működik, ha az összes pénzt meg lehet tisztítani. Újabb és újabb összegeket szerzett így, összesen 38 millió 130 ezer forintot. Az átvert kliens néhány nap múlva visszakérte a pénzét, de már nem tudta elérni a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik