Közélet

Harmincezerre büntették, mert szidta a rendőrt

Az újdonsült apuka bocsánatot kért, elmondta, lánya születését ünnepelte, emiatt kicsit többet ivott a kelleténél.

Becsületsértés miatt állították bíróság elé azt a fiatalembert, aki egy békéscsabai kocsmában belekötött a rendőrbe, aki segíteni akart rajta. Az ügyben csütörtökön született ítélet: a szidalmazót harmincezer forintos pénzbírsággal sújtották.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság egyenruhása a mezőőrökkel együtt járőrözött január 7-én. Kora este egy békéscsabai kocsmában tartottak ellenőrzést, amikor egy fiatalember lépett oda hozzájuk. Beszélgettek néhány szót vele, a mulatozó cigarettát kért a rendőrtől, de abban a pillanatban ittassága miatt összeesett. Az egyenruhás és a mezőőrök felsegítették és kikísérték a levegőre. Ahogy kiértek a kocsma elé, a vendég minden előzmény nélkül agresszívvá vált, elkezdett kiabálni és trágár szavakkal illette a járőrt. Felszólították, hogy fejezze be a goromba viselkedést és kérték, hogy igazolja magát. Mivel ő ezt megtagadta, ezért megbilincselték és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Kicsit később már lehiggadva elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, nem akart sértegetni senkit. Hozzáfűzte, semmi baja a rendőrökkel, csak a lánya születése miatt ünnepelt és többet ivott a kelleténél, amihez nincs hozzá szokva és megártott neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik