Közélet

Három férfival kényszerítettek szexre egy gyereket Hevesben

„Van egy eladó nyuszim” – ezzel a mondattal kínálta fel a férfi egyik ismerősének a 13 éves lányt.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, fenyegetéssel elkövetett kerítés miatt állítják hamarosan bíróság elé azt a férfit, aki prostitúcióra kényszerítette 13 éves barátnőjét. A Heves Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint a 13 éves lányt az illetékes gyámhatóság 2013 szeptemberében ideiglenesen egy salgótarjáni gyermekotthonban helyezte el, ahonnan azonban rendszeresen megszökött. Egyik ilyen alkalommal ismerkedett meg barátjával, akinél bujkált, és akivel – életkorát eltitkolva – szexuális kapcsolata is volt.

2013. szeptember 25-én a pár Tarnaleleszre utazott rokonlátogatóba. A férfi estefelé a faluban találkozott egy ismerősével, akinek azt mondta, hogy van egy eladó „nyuszija”. Ezzel arra utalt, hogy ismer olyan lányt, aki pénzért szexuális szolgáltatást nyújtana.

Este 9 óra körül egy falusi házban gyűltek össze a „jelentkezők”, három férfi. Az ügyészség szerint ők sem tudták, hogy gyermekkel van dolguk. A lány négyszemközt közölte barátjával, hogy nem akar három emberrel közösülni, ám a férfi megfenyegette. „Ha nem fekszel le velük, olyan állast kapsz, hogy összeesel” – ezzel fenyegette.

A gyerek félt, ezért megtette, amit parancsoltak neki, egymás után közösült mindhármukkal. A fenyegetőző eközben próbálta rávenni az éppen várakozókat, hogy fizessenek, ám végül nem tudott megegyezni velük.

Ezután a lány visszakerült a gyermekotthonba, ahol fény derült a történtekre. A vádlottat elfogták majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Azóta is rács mögött van.

Az Egri Járási Ügyészség a végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A többszörösen büntetett előéletű férfi tettéért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik