Közélet

Néhány évvel megúszták a hajléktalant halálra verő fiatalok

Egyikük öt és fél, a másik öt, harmadik társuk pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, egyik fél sem elégedett: az ügyész súlyosabb ítéletet akar, a vádlottak enyhébbet.

Ítéletet hozott szerdán, első fokon a Kaposvári Törvényszék azoknak a fiataloknak az ügyében, akik 2012 novemberében Balatonbolgáron  halálra vertek egy hajléktalan férfit. A bíróság halált okozó testi sértés, rongálás, valamint közfeladatot ellátó személy elleni csoportos erőszak miatt az elsőrendű vádlottat – aki a bűncselekmény elkövetésének idején még nem töltötte be a 18. életévét – 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 5 és fél év börtönbüntetésre ítélte. Társuk, aki a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban vett részt felfügegsztett börtönbüntetést kapott – írja az MTI.

Ahogy arról a Hír24 már beszámolt, a két 18 éves fiú és fiatalkorú társuk egy fonyódi gyermekotthonban éltek, azért indultak el Balatonboglárra, hogy a helyi otthonban lakó lányokkal találkozzanak. A randevú előtt az egyik vasútállomás környéki büfében iszogattak, áldozatukat a váróteremben látták meg. Belekötöttek a láthatóan teljesen legyengült férfiba, előbb csak ócsárolták, majd ketten verni kezdték.

Előbb ököllel az arcát, majd – miután a “célpontjuk” ülve maradt – mellkason és arcon rúgták. Áldozatuk ekkor már a földön feküdt, de ezután sem hagyták békén, rúgták és az arcára tapostak. A férfit a mentők később kórházba vitték, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Egyikük ezután rátámadt egy buszsofőrre is.

A bíróság halált okozó testi sértés, rongálás, valamint közfeladatot ellátó személy elleni csoportos erőszak miatt az elsőrendű vádlottat – aki a bűncselekmény elkövetésének idején még nem töltötte be a 18. életévét – 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 5 és fél év börtönbüntetésre ítélte. A harmadrendű vádlott, aki a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban vett részt, másfél év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében súlyosbításért, a vádlottak pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész az első- és a másodrendű vádlott esetében súlyosbításért, a vádlottak pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik