Közélet

Turista esett a Dunába Budapesten

A kínai nőt rendőrök emelték ki a vízből. Az átfázott nézelődőt a mentők kórházba vitték.

Az egyenruhások kedd délelőtt kapták a bejelentést, miszerint vízbe esett egy ember az Erzsébet híd közelében. Ecsedi Zsolt Zsombor rendőr főtörzsőrmester, a mentés egyik résztvevője a Hír24-nek elmondta, az érintett személy egy sétahajóról került a Dunába. Az ott lévők próbáltak segíteni rajta, mentőgyűrűt dobtak utána, és bár sikerült a bajbajutott utast a jármű mellett tartaniuk, kihúzni már nem tudták.

Percekkel később megérkeztek a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei, akik a szolgálati hajóba emelték az átfázott embert. Takarókkal próbálták felmelegíteni, míg kiértek vele a partra. A mentők már ott várták.

A Hír24 úgy tudja, egy kínai nőt ért baleset, miközben fotózni próbált a hajóról.

A mostari ugrók

Bizony, kellemetlen lehet beleesni a fagyos Dunába, de bátorság tekintetében a mostari hídról ugrálók viszik el a pálmát. Mostart leginkább Csontváry Kosztka Tivadar festményéről ismerjük, illetve arról, hogy a város csodálatos hídját, amely a 20. század nagy világégéseit is átvészelte, 1993. novemberében szétlőtték a horvát csapatok. A hidat aztán újjáépítették, és manapság nyaranként divat lett leugrálni róla a szédítő mélységbe. A Neretva ebben a hasadékban olyan mély, hogy az ugrók épségben bukkannak fel a 20 méteres ugrás után. De azért kell egy kis bátorság az elrugaszkodáshoz…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik