Közélet

Lopott külföldi autók tucatjait találták meg Budapesten

A banda kint ellopta, majd hamis papírokkal itthon túladott a méregdrága kocsikon. Az  egyenruhások a múlt heti akcióban hat embert fogtak el, három társukat azonban még keresik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a társaság külföldről lopta el az értékes kocsikat 2012 januárjától, majd azokat hamis papírokkal forgalomba helyezték és eladták itthon. A XVII. kerületi nyomozók eddig 48, összesen több százmillió forintot érő kocsit foglaltak le, további nyolc ellen pedig körözést adtak ki.

Az autókat és okmányaikat jelenleg szakértők vizsgálják. Az eredménytől függően bővülhet az esetleges tanúk és gyanúsítottak köre, mivel 28 jármű adatainak ellenőrzése még folyamatban van.

police.hu

Az egyenruhások összesen kilenc embert gyanúsítanak, három nőt és hat férfit. A csoport hat tagját – a Nemzeti Adó és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóság embereinek segítségével – kapták a múlt heti akcióban. A bíróság a társaság két tagját előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyben egyedi azonosító jellel visszaélés, okirat-hamisítás, valamint orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik