Közélet

Házi őrizetben a budapesti sztárügyvéd

Az ügyvédet azzal gyanúsítják, hogy nem adta vissza ügyfelei millióit, amelyet nála helyeztek el letétben. Egy másik hasonló ügyben már vádat is emeltek ellene.

Házi őrizetbe helyezte a bíróság pénteken az ismert sztárügyvédet, akit csütörtökön hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség, amiért nem adta vissza ügyfeleinek a nála letétben elhelyezett milliókat – értesült a Hír24. A Bors reggel arról írt, információik szerint az ügyész azzal indokolta a házi ôrizet szükségességét, hogy a bûncselekmény súlyára és az elkövetés értékére tekintettel fennáll a szökés, elrejtôzés veszélye.

A megalapozott gyanú szerint, az ügyvéd 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől vett át pénzt, fejenként több mint tízmillió forintot. Az adásvételi ügyletek végül meghiúsultak, ennek ellenére az érintettek nem kapták vissza a pénzüket, sem a megállapodásokban szereplő határidőig, sem később.A jelenlegi adatok szerint az ügyvéd saját célra használta fel az összegeket, jogtalan hátrányt okozva ezzel ügyfeleinek.

A férfi ellen – egyebek mellett – különösen nagy értékre üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Jelenleg őrizetben van és kezdeményezik előzetes letartóztatását is.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyvéddel szemben más ügyben, ügyvédi visszaélés bűntette, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt tavaly decemberben emelt vádat.

Bár a közleményben még monogrammal sem szerepelt, sejteni lehetett, hogy a neves sztárügyvédről, R. Györgyről van szó, aki mások mellett Stohl Andrást és Damu Rolandot is védte. Ám nem sokkal a közlemény megjelenése után az ügyvéd védője, Jován László az MTI-nek megerősítette: ügyfelét, Ruttner Györgyöt vették őrizetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik