Közélet

Nyakon szúrta ismerősét a budapesti családi bulin

A fiatal fejbe vágta majd egy szó nélkül megsúrta áldozatát. Az ügyészség szerint csak a véletlenen múlt, hogy a férfi nem halt meg.

Vádat egy 26 éves férfi ellen, aki egy tavaly február végén egy családi-baráti összejövetelen késsel megvágta egyik ismerőse nyakát. A különös visszaeső elkövetőnek minősülő fiatalnak életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A szurkáló február utolsó napján, késő délután több rokonával és egy ismerősével egy XVII. kerületi kocsmában italozott. Este 8 óra körül a részeg társaság felment a későbbi támadó rokonainak lakására, hogy ott folytassák a mulatozást, ám a két férfi összeveszett. Hogy ne szabaduljanak el még inkább az indulatok, egyikük – a később megkéselt ismerős – elment. Ám nem sokkal később visszatért, ugyanis ott felejtette a lakáskulcsát. A csapat egyik tagja próbálta rávenni a lépcsőházban várakozó férfit, hogy maradjon egy kicsit. Végül sikerült rábeszélnie, majd bementek a konyhába kávézni és beszélgetni.

Később az ittas állapotban lévő vádlott is megjelent a konyhában, odament széken ülő ismerőséhez, és szó nélkül rávágott egyet a fejére, ezután kinyitható pengéjű késével, közepes erővel megvágta a nyakát, majd elviharzott. A férfi erősen vérzett, társai törölközőt szorítottak a nyakára, közben értesítették a mentőket.

Az ügyészség szerint az 58 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de csak a szerencsén múlt, hogy nem került életveszélye állapotba illetve nem halt meg.

A késelő fiatalt – ha bűnösnek találják – kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.  Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik