Közélet

Emberek szeme láttára mészárolta le az őzikét

A nógrádi férfi kifárasztotta a kertjébe tévedt állatot majd elvágta a torkát. Éppen elkezdte feldarabolni, amikor megjelentek nála a rendőrök.

Állatkínzás és lopás – emiatt kell bíróság elé állnia annak a férfinak, aki tavaly augusztusban befogott és megölt egy őzet. A Nógrád Megyei Főügyészség csütörtökön közölte, vádat emeltek az ügyben.

Az állat a nógrádi férfi kertjébe tévedt, de nem tudott kijutni onnan. A tulajdonosnak azonban esze ágában sem volt szabadon engedni, addig kergette a rémült őzsutát, míg sikerült letepernie a kimerült vadat. Ezután elvágta a torkát, majd megnyúzta és kibelezte.

„Akcióját” többen is látták, ők értesítették a rendőrséget. A férfi portáján hamarosan megjelentek az egyenruhások, éppen akkor, amikor nekilátott az állat darabolásának. A járőrök lefoglalták a maradványokat, az állatkínzót pedig előállították.

Az ügyészség szerint a vad elpusztításával a tettes több mint százhúszezer forintos kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. Ha a bíróság bűnösnek találja, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik