Közélet

Több száz millióra perli a Mekit, mert csak egyetlen egy szalvétát kapott

Az amerikai felperes saját bevallása szerint már dolgozni sem tud, akkora volt a lelki trauma.

A szinte hihetetlen, már-már megrendítőnek is nevezhető eset még január 29-én történt, mikor az 59 éves Webster Lucas gyanútlanul besétált a kaliforniai Pacoima egyik McDonald’sába, és a megrendelt gyorsétel átvétele után leült egy asztalhoz, hogy jóízűen elfogyassza a finom falatokat. Az asztal azonban morzsás volt.

Abszolút tiszta ember vagyok” – mesélte traumáját a Huffington Postnak. “Ételmaradékot láttam az asztalomon és el akartam takarítani. Mondtam az étterem vezetőjének, mire ő azzal válaszolt, hogy a papírzacskómban találok szalvétát. Mondtam, hogy dehát csak egyet kaptam – a kezemet meg majd az ingembe töröljem, vagy mi?

A február 27-én indult tárgyaláson az is elhangzott, hogy a menedzser ahelyett, hogy segítőkész lett volna, a bajsza alatt motyogott valamit, mire Mr. Lucas visszakézből leosztotta: “Ez azért van, mert fekete vagyok?

Innen eszkalálódtak odáig a dolgok, hogy a felperes másfél millió dollárnyi (cirka 345 millió forintnyi) kártérítést követel a gyorsétteremtől, mert elmondása szerint lelki sérülése olyan mértékű, hogy már dolgozni sem képes. A McDonald’s egyelőre néhány ingyen hamburgerrel oldaná meg a vitát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik