Közélet

11 ezer szerelmes SMS miatt kerülhet börtönbe

A férfi nem tudta feldolgozni, hogy kiadták az útját, ezért mindent bevetett, hogy visszaszerezze partnerét.

Zaklatás miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, amiért üzenetekkel és hívásokkal bombázott egy nőt hónapokon át. Hamarosan az Esztergomi Járási Bíróság előtt magyarázkodhat.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi nem tudta feldolgozni, hogy alkalmi viszonyának vége szakadt, ezért folyamatosan zaklatta partnerét. 2013 novembere és 2014 januárja között összesen 139-szer hívta őt és üzenetek ezreit küldte el: a telefonján lévő ingyenes SMS-küldő alkalmazás segítségével összesen 11 ezer 218 ezer darabot. Tette mindezt annak ellenére, hogy egykori partnere többször megkérte, hogy hagyja békén.

Zaklatást követ el, aki…

1. Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2. Aki félelemkeltés céljából mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy  azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be,

3. Aki a zaklatást házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére, nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik