Közélet

Csaknem egymilliót raboltak, de nem vették észre

Minden mozzanatot alaposan megterveztek és az erőszaktól sem riadtak vissza. Csak épp a zsákmányolt táskát nem nézték át elég alaposan.

Vádat emelt az ügyészség három huszonéves fiatal ellen, akik tavaly decemberben kiraboltak egy nőt Soltvadkerten. A trió összesen több mint 1 millió 100 ezer forintot zsákmányolt, ám ők csak 187 ezerről tudtak.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rablást egy 24 éves helyi soltvadkerti eszelte ki. Egy helyi nőt szemeltek ki, a társaság minden részletet megtervezett, többször átbeszélték, mit és hogyan csinálnak majd, illetve felosztották a szerepeket. Először december 11-én, kora este jelentek meg az asszony házánál, fejükre sapkát húztak, arcukat kapucnival takarták. Pechjükre “célpontjuk” szomszédja is az utcán volt, ezért elhalasztották az akciót.

Másnap tértek vissza, a hajnali órákban. A nő 4 óra körül indult volna el otthonról. Látták, hogy ki akar állni a kocsival, ekkor settenkedtek mögé. Amikor megfordult, egyik támadója pénzt követelt tőle. Földre lökte az asszonyt, megragadta a nyakát és szorította, közben ordibált, majd rugdosni, ütni kezdte. A nő elmondta, hol a pénze, közben könyörgött, hogy ne bántalmazzák tovább. A másik rabló eközben elvette az ülésről áldozatuk táskáját, majd a tárcájával, irataival, gyógyszereivel és egyéb tárgyaival együtt. Harmadik társuk eközben figyeléssel segítette őket.

Miután megszerezték a táskát, elmenekültek. Kivették belőle egy a tárcát – benne 187 ezer forinttal – majd egy dűlőútra érve elhajították a holmit. Csak épp azt nem vették észre, hogy abban további 930 ezer forint lapult. Az eldobott kiegészítő előkerült, benne az ott felejtett pénzzel, így a kár jelentős része megtérült.

Az asszony a felkarján és a vállán sérült meg, szerencsére nem súlyosan. Támadói előzetesben várják a tárgyalást, csoportosan elkövetett rablás miatt kell felelniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik