Közélet

Széklete megevésével próbált kiszabadulni a börtönből

Egyszerű bolti lopás miatt tartóztatták le a 21 éves fiatalt, de az ügy egészen elképesztő eseményekbe torkollt a rendőrkapitányságon.

Az egy pár cipő ellopása miatt letartóztatott David Blanchard igazán mindent megtett, hogy ne kelljen rácsok mögött megvárnia ügyének tárgyalását, és gyógykezelésre utalják. Nem járt sikerrel, pedig még saját székletét is képes volt megenni azért, hogy elhitesse, elméjével nincsen minden rendben – írta a WickedLocal című lap.

A massachusettsi Framingham városában élő férfit előző hét pénteken vették őrizetbe a város rendőrei, miután rajtakapták, ahogy elemel egy pár cipőt egy boltból. Az egyszerűnek induló ügy azonban a rendőrkapitányság épületében nem mindennapi fordulatot vett. Blanchard randalírozása a nyilvántartásba vétel után kezdődött, amikor telefonhívását megszakították a rendőrök, mert a férfi nem volt hajlandó közölni beszélgetőpartnerével, hogy a hívást a rendőrség felveszi.

Blanchard ekkor félrelökött egy rendőrt, és megpróbált elszaladni. A többi rendőr elfogta, majd a rendőrségi fogda egyik cellájába helyezték, ahol először a pólójával fojtogatta saját magát, majd a ruhadarab segítségével megpróbálta felakasztani magát. A rendőrök ezt megakadályozták, és a harcias férfit sokkolóval bénították meg.

Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy Blanchard feladja a küzdelmet. Fogta magát, és belekakilt a kezébe, majd az ürülékkel bekente a biztonsági kamerát, valamint az egész cellát. Ekkor egy másik cellába vitték, ahol folytatta a székletdobálást. Egy harmadik cellába vitték át, ahol újra nekiállt széklettel dobálózni. Amikor pedig az egyik rendőr közölte vele, hogy „senki sem hiszi el” – mármint azt, hogy mentális problémái vannak -, a férfi a szájába vett egy adag székletet, elkezdte rágni, majd annyit kérdezett: „És most?”

Annyit sikerült elérnie, hogy ezek után a rendőrök bevigyék egy kórházba, az orvosok azonban kijelentették, hogy nem orvosi eset, és már mehetett is vissza a rácsok mögé. És már nem csak a bolti lopás vádjával kell szembenéznie, hanem rendőrök elleni támadás és rongálás vádjaival is. Első bírósági meghallgatását március 13-án tartják, addig előzetesben marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik