Közélet

Kétszázezerért akart embert öletni a hartai férfi

A vádlott haragosa alkalmazottját akarta eltetetni láb alól. Két férfit akart rávenni a gyilkosságra, pechjére rosszul választott.

Vádat emelt az ügyészség egy 38 éves hartai férfi ellen, aki tavaly nyáron arra próbált meg rávenni két embert, hogy némi pénzért cserébe végezzenek ellenfele román alkalmazottjával, miután kicsikartak belőle egy számára kedvező vallomást. A vádlott tettéért maximum öt évet kaphat.

Beszéljen majd haljon meg

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint a férfi perben állt egy ugyancsak hartai lakossal, a viszony emiatt igen rossz volt köztük. Erről tudott az a két férfi is, akik azért mentek el a vádlotthoz tavaly augusztusban, hogy használt autóalkatrészeket vegyenek tőle. A töltés melletti tarlón találták rá és beszélgetni kezdtek vele. Valahogy szóba került a peres ügy is. A férfi később arra próbálta rávenni vevőit, hogy rabolják el kocsival ellenfele román alkalmazottját, vigyék egy eldugott helyre és szedjenek ki belőle egy olyan vallomást, ami a perben a segítségére lehet, majd egyszerűen – ahogy ő fogalmazott – tegyék el láb alól. Közölte azt is, ha nem vállalják a gyilkosságot, akkor ajánljanak. Elmondta, kétszázezer forintot adna annak, aki végrehajtja a „feladatot”.

Megmutatta nekik azt is, hogy az alkalmazott hol lakik, elmagyarázta az odavezető utat, és közölte, hogy a kszemelt áldozat egyedül él. Ezután mindhárman a vádlotthoz mentek, ahol a férfi megismételte ajánlatát, sőt egy kispuskát is elővett, amit felajánlott a gyilkosság elkövetéséhez.

Nincs gyilkosság, nincs alkatrész

A két vásárló másnap ismét elment hozzá az alkatrészek miatt. A vádlott ekkor leszögezte, csak akkor kapják meg, amit akarnak, ha megoldást találnak arra, hogyan ölhetné meg ellenfele emberét. A páros azonban nem vállalta a gyilkosságot, így az üzlet is meghiúsult. A két férfi számára ekkorra már egyértelmű volt, hogy a vádlott komolyan gondolja a tervét, ezért elmentek a román alkalmazotthoz és figyelmeztették.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. Emberölés előkészülete miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik