Közélet

Roncsladával, részegen sodorta el a kocsijába akadt gyalogost

A sofőr nem, de a sétáló férfi látta a közelgő veszélyt, ám bevásárlótáskáját a kocsi eleje „bekapta”. A jármű felrántotta az áldozatot.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja azt a férfit, aki ronccsá alakított kocsijával halálra gázolt egy embert egy übrőpusztai tanyán 2012 áprilisában. Mindemellett felelnie kell segítségnyújtás elmulasztása miatt is, ugyanis miután autójával elsodorta áldozatát, egyszerűen odébb állt.

A vádirat szerint a férfi a baleset napján úgy döntött, hogy szétbontja a forgalmi rendszám és műszaki engedély nélküli Ladáját. Barátja segített neki, közösen leszerelték a kocsi motorháztetőt, a csomagtartó tetejét is, valamint a lámpákat. Roncsból kabrió – ez volt a nagy terv. A járművet az üvegek alatt elvágták, majd a kocsit kalapáccsal és baltával ütlegelve összevissza kalapálták.

A nagy mű (Fotó: Pest Megyei Főügyészség)

A munka közben mindketten italoztak. Késő délután a megrongált, ám még üzemképes autóval egy pusztai kocsma felé vették az irányt, ahol egészen estig múlatták az időt. Alkohol ide vagy oda, újdonsült „kabriójukkal” indultak haza.

Egy lakott területen kívül eső, közvilágítás nélküli úton haladtak, igen rossz látási viszonyok mellett. Az autóban – szétszerelése miatt – a világítás nem működött és a kipufogórendszere is rongálódott, ezért nagyon hangos volt. Így a vádlott egyáltalán nem észlelte az úttest mellett ballagó férfit, aki azonban észrevette a közeledő járművet. A kocsi felé fordult, ám a kezében tartott bevásárlótáska a jármű elejébe beakadt, felrántotta a gyalogost, aki így a Ladának csapódott, végül pedig az útpadkára zuhant. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A sofőr a baleset után egy pillanatra megállt, majd nyomban továbbhajtott, sorsára hagyva áldozatát.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak – tudtuk meg a Pest Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik