Közélet

Elkapták a román viszkist

Ötvennégy üveg skót whiskyt lopott el egy áruházból, de hamar rajta vesztett.

Hiába, csak a mi „Viszkis rablónk” az igazi népmesei hős, mások viszkisei bénák. Igaz, Simon Calin a jelzős nevet sem ugyanazzal érdemelték ki, mint Abrus Attila. A 37 éves román férfi nem beviszkizve rabolt, hanem konkrétan whiskyt. Angliában, egy egész bevásárlókocsival, több mint ezer font, vagyis háromszázhetvenöt ezer forint értékben. Egyből elkapták. Azzal védekezett ez volt első botlása a szigetországban. Na ja! Alig kilenc napja érkezett oda.

Egyszerűen kitolt egy whiskyvel telepakolt bevásárlókocsit a nyugat angliai Barrow-in-Furness egyik Tescojából a román bevándorló, Simon Calin – írja a Daily Mail. A férfi, az ötvennégy üveg italra rádobott egy csomag papírkendőt, meg néhány szatyrot. Csak a parkolóban működő kamerák monitorait figyelő biztonsági őrnek tűnt fel, a nem mindennapi mennyiségű whiskyt csomagtartóba pakoló férfi. A rendőrség nem sokkal később megállította Calint, aki töredelmesen bevallott mindent.

Kilenc napja, egy biztos állás ígéretében érkezett az országba. Feleségét és gyermekét otthon nem tudta eltartani. Munka persze nem volt, a pénz meg hamar elfogyott. Néhány ismerős gyorsan Calin segítségére sietett és elmondták neki, hogy egy kis whisky hogyan oldaná meg az anyagi gondjait.

A bíróság figyelembe véve azt is, hogy a tettes azóta munkát kapott egy autómosóban, enyhe ítéletet hozott. Simon Calin nyolc héten át este héttől, reggel hétig házi őrizetben lesz, valamint meg kell fizetnie nyolcvan font bírósági költséget, és hatvan font bánatpénzt a Tesconak, akik sértetlenül visszakapták az italkészletüket. Calinra szerettek volna közérdekű munkát is kiszabni, de nem lehetett. Nem tud elég jó angolul ahhoz, hogy megértse a biztonsági és egészségügyi szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik