Közélet

Életfogytig rács mögött az idős férfit halálra kínzó gyilkosok

Áldozatukat órákon át ütötték, eltörték az összes bordáját, tették mindezt 19 ezer forintért. Az egyik támadó sohasem hagyhatja el a fegyházat, társa azonban 35 év után feltételesen szabadulhat.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a két vádlottat, akik 2011-ben megkínoztak és kegyetlenül meggyilkoltak egy idős mélykúti férfit. A táblabíróság társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a vádlottakat, és kimondta, a 34 éves férfi nem bocsátható szabadlábra,  egy évvel idősebb társa pedig legkorábban csak 35 év után.

Az 1925-ben született áldozat testvérével élt egy mélykúti házban, otthonából csak vásárolni járt el, és ilyenkor az összes megtakarított pénzét magával vitte. Az idős férfi a pénzt a házában különböző helyeken rejtegette, a bankjegyeket később azonban csak egyik közelben lakó rokona segítségével találta meg, ezért 2011 nyarától már a férfi vette fel a nyugdíját és kezelte a megtakarításait.

2011. november 20-án a két vádlott egy mélykúti kocsmában italozott, és elhatározták, hogy megszerzik az idős férfi vagyonát, akiről egyikük úgy tudta, mindig sok pénzt hord magával. Sötétedés után mentek áldozatuk  házához, és amikor a házigazda ajtót nyitott, egyből megtámadták. Ütlegelték, rugdosták őt és pénzt követeltek tőle. Az idős ember hiába állította, hogy a lakásban nincs pénz, hiába könyörgött, hogy ne bántsák, órákon át tovább verték, megkötözték, kalapáccsal, fahusánggal estek neki.

Az áldozat a hosszan elhúzódó kínzás alatt számtalan sérülést szenvedett, szinte az összes bordája és a szegycsontja is eltört –, és végül meghalt. Gyilkosai, – hogy meggyőződjenek az áldozat haláláról – a náluk lévő öngyújtóval megégették a férfi bal lábszárát, és a nadrágját.

A vádlottak felforgatták a házat, és végül összesen 19 ezer forintnyi értéktárggyal távoztak a helyszínről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik