Közélet

Felfüggesztett büntetést harcolna ki a mohácsi rajztanár ügyvédje

Magyar György szerint védence egészségügyi állapota miatt nem bírná ki a rácsok mögött. De másik fronton is támadnak: a férfi ügyét a Kúria elé viszik.

Jogszakmai hiba történt, ezért a Kúria elé visszük az ügyet – mondta a Blikknek a fajtalankodásért elítélt mohácsi rajztanár ügyvédje. Magyar György felülvizsgálati és perújítási kérelmet nyújt be, utóbbit a lap szerint azért, mert az eltelt hónapokban több kislány is visszavonta korábbi terhelő vallomását. A 14 állítólagos sértett közül eddig két-három kislány mondta azt, korábban külső nyomásra állították Misi bácsiról, hogy megkörnyékezte őket.

A jogi képviselő emellett szeretné, ha felfüggesztenék a börtönbüntetés végrehajtását, mert elmondása szerint ügyfele életét veszélyeztető betegségben szenved, amelyet börtönkörülmények között nem lehet gyógyítani.

Mint ismert, a mohácsi rajztanárt – Misi bácsit – tavaly novemberben ítélték el jogerősen, tettéért hét évet kapott. A bíróság akkor közölte, a férfi összesen 14 gyermeket molesztált. Az érintett diákok zöme 6 és 8 év közötti. Mindannyian lányok, akiket a tanár tudatosan választott ki. Az is kiderült, hogy a férfi folytatólagosan követte el a bűncselekményeket, vagyis a kiszemelt diákokkal többször is fajtalankodott. Volt olyan tanuló, akivel több mint egy éven keresztül erőszakoskodott. A törvényszék emellett „kitartó szándékról” is beszélt, vagyis a férfi azután sem hagyta békén kiszemelt tanulóit, hogy a szűkebb környezetében lévők már tudtak néhány részletről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik