Közélet

Halálos baleset a Mátrai Erőműnél

A visontai bányaterületen vesztette életét egy 50 év körüli verpeléti férfi.

Halálos baleset történt a Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaterületén vasárnap – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság  kedden. A főkapitányság foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A heol.hu megyei hírportál információi szerint a balesetben egy 50 év körüli verpeléti férfi vesztette életét. A helyszíni szemlét a Miskolci Bányakapitányság munkatársai végezték, ők folytatják le az eljárásokat is.

A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke, Valaska József az internetes újságnak elmondta, hogy a baleset az M14-es szállítószalagfejnél történt. Az eset körülményeit még vizsgálják, az orvos szakértői vélemény szerdára készül el, a Miskolci Bányakapitányság eljárása várhatóan egy-két hetet vesz igénybe.

Valaska József az MTI kérdésére elmondta, hogy az idén még nem történt baleset a társaságnál, a múlt évben nyolc kisebb esetet regisztráltak. Tavaly az egymillió ledolgozott munkaórára 2,3 kieső munkaóra jutott, ami nemzetközi szinten is igen alacsonynak számít. A legutóbbi halálos kimenetelű baleset 2012-ben történt, akkor a zrt. alvállalkozójának egyik alkalmazottja vesztette életét

Ajánlott videó

Olvasói sztorik