Közélet

Felfüggesztett kapott, pedig mellkason lőtte párját

A pár gyakran veszekedett, a férfi ekkor rendszerint bontani kezdte a házat, mondván, ő építette azt. A nő ezt nem nézte jó szemmel, olyannyira, hogy egyik alkalommal fegyvert rántott.

Az első tárgyalás végén ítéletet hirdetett a Budapest Környéki Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki egy flóbert pisztollyal életveszélyesen megsebesítette élettársát tavaly áprilisban, Tahitótfalun. A 32 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek, tettéért két év szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve.

Az érintettek 2004-ben ismerkedtek meg, majd 2006-ban összeköltöztek. 2010-ben a nő egy telket vásárolt Tahitótfaluban, melyen az élettársával egy könnyűszerkezetes házat építettek fel. Hat éve megszületett közös gyermekük is, a viták azonban már 2005 végétől – 2006 elejétől rendszeresek voltak. Főleg anyagi problémáik miatt veszekedtek.

A viták nem egyszer odáig fajultak, hogy a férfi elkezdte bontani a házukat, úgy, hogy a külső fedőlapokat lecsavarozta, mondván, a házat ő építette és annak részeit magával viszi, ám végül mindig felhagyott a tervével.

A kis híján végzetes perpatvar napján – 2013. április 17-én – a férfi délután 1 óra körül érkezett haza. Ebéd után az élettársak között ismét vita alakult ki az anyagi gondjaik és amiatt, hogy a ház udvara tele volt szeméttel. Kiabálás közben a vádlott azt mondta a férfinak, hogy el is mehet, ő nem fogja eltartani, mire párja közölte, ő ugyan nem megy sehova, majd kiment az udvarra. A nő erre utána indult és azt mondta neki, hogy pakoljon össze, majd visszarohant a házba.

Néhány perc múlva az asszony a gyerekszoba ablakán keresztül észrevette, hogy a férfi a ház külső részéről, éppen a gyerekszoba előtt ismét „nekiesett” a ház külső burkolatának. Válaszul  elővette a hálószobájában tartott flóbert forgópisztolyt a benne lévő egy tölténnyel és a fegyverrel a kezében visszament a gyerekszobába, majd annak ablakát kinyitva felszólította élettársát, hogy fejezze be, amit csinál, de süket fülekre talált.

Ezután ráfogta a fegyvert, utoljára megkérte, hogy fejezze be a ház szétszedését, majd másfél-két méterről rálőtt. A lövés párja mellkasának bal oldalát találta el.

A férfi leült az autó jobb első  ülésére, támadója pedig elvitte őt egy helyi parkolóba, ahonnan értesítette a mentőket. A sérültet életveszélyes állapotban, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, ahol megműtötték.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik