Közélet

Szirénázó rendőr elé hajtottak, hatan meghaltak – videóval (18+)

A tilos jelzés ellenére gurultak be egy lámpás kereszteződésbe, pont a több mint százzal száguldó rendőrautó elé.

A járőrautót vezető rendőrnek semmi esélye sem volt, hogy elkerülje az ohiói Perry Township településen bekövetkezett ütközést – derült ki a tavaly ősszel történt esetet bemutató szélvédőkamerás felvételből, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra a helyi hatóságok. Az alább látható felvételen jól látni, hogy a nagy sebességgel haladó rendőrautó pont abban a pillanatban érkezett a kereszteződésbe, amikor a lámpa sárgára váltott, és akkor az oldalról érkező Toyota Corolla már be is gurult elé.

A rendőr azonnal a fékre taposott, és megpróbálta a kormányt jobbra rántva elkerülni az ütközést, de a Corollát vezető Eid Badi Shahad is váratlanul fékezett, és a járőrautó telibe találta a Toyota oldalát. A rendőrségi jelentés szerint az ütközés pillanatában a rendőrautó 79 kilométeres sebességgel haladt. Az ütközés erejére jellemző, hogy a roncsok a karambol helyétől hatvanméternyire álltak meg.


A rendőrautó, amely nekicsapódott a kereszteződésben elé guruló Corollának
Fotó: Columbus Police

A Corollában egy iraki család hat tagja volt, akik menekültként éltek az Egyesült Államokban, és hazafelé tartottak egy muzulmán vallási ünnepségről, egy baráti családtól. Az autóban a 39 éves férj mellett 31 éves felesége, valamint négy lányuk ült, akik közül a legfiatalabb kettő, a legidősebb 16 éves volt. Az ütközést egyikük sem élte túl. A házaspárnak még öt fiuk (öt és tizenhét év között) is volt.

Az autó, amelynek nekicsapódott a rendőrjárőr – egy család hat tagja vesztette benne életét
Fotó:Columbus Police

A rendőrségi vizsgálat arra nem talált magyarázatot, hogy Shahad miért hajtott be a kereszteződésbe a tilos jelzés és a szírénázva közelítő rendőrautó ellenére – írta a Columbus Dispatch. Az biztos, hogy autójának nem volt semmilyen műszaki problémája. A rendőr ellen nem indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik