Közélet

Megölt barátnője segíthette a hírhedt sapkás rablót

A nő - akit egy nejlonzacskóval fojtottak meg, majd holttestét az ágyneműtartóba rejtették - lehetséges, hogy a kiszemelt pénzintézetek közelében várt a férfira.

Nem zárható ki, hogy a sapkás rablóként elhíresült fiatalember sofőrje lehetett a rablásoknál exszeretője, akinek meggyilkolásával is a férfit gyanúsítják – írja a Blikk a Zsaru magazinra hivatkozva.

A rendőrök már a sorozatrablások alatt sejtették, hogy a férfi nem egyedül dolgozott, valaki a kiválasztott pénzintézetek közelében várhatta, hogy elvigye őt a zsákmánnyal együtt. A nő már a nyomozás alatt az egyenruhások látókörébe került.

A 41 éves asszony utoljára tavaly augusztusban adott hírt magáról, amikor Horvátországban 15 napos elzárásra ítélték, mert barátja társaságában fizetés nélkül elhajtott egy benzinkútról. A rendőrök elfogták őket, de csak a nő ellen emeltek vádat, akinek holttestét idén, január végén találták meg otthonában. Az áldozatot egy nejlonzacskóval fojtották meg, majd testét egy szőnyegbe tekerték és az ágyneműtartóba rejtették. A gyilkossággal volt párját gyanúsítják.

Ahogy arról beszámoltunk, a sorozatrablások miatt keresett férfit tavaly októberben kapták el a rendőrök Székesfehérváron, miután igen rövid időn belül négy pénzintézetet is megpróbált kirabolni, kettőt Budaörsön, egyet Üllőn és egy másikat pedig Gyálon. Pénzt csak két alkalommal sikerült szereznie.

Olvasói sztorik