Közélet

Megkötözték és megverték anyát és lányát az ajkai rablók

A filmbe illő módszert alkalmazó, brutális rablópáros két és fél év után, hamarosan bíróság elé állhat.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik 2011 októberében megtámadtak két nőt saját otthonukban. A párosnak – egyebek mellett – fegyveresen elkövetett rablás miatt kell felelnie. Egy harmadik férfi is bíróság elé áll, ő volt az, aki a tippet adta, kik lennének az ideális célpontok, és azt is elárulta, hogyan lehet bejutni a házukba.

A páros az információkat felhasználva, a hálószoba ablakán mászott be, átszakították a szúnyoghálót. Anyát és lányát megkötözték, fejüket pedig letakarták, eközben bántalmazták és fenyegették őket, az értékeiket követelték, még egy fegyvernek látszó tárgyat is a fejükhöz emeltek.

A lakók féltek, így elárulták, hol tartják az értékesebb holmikat, ezek egy részét a támadók megtalálták.

Ezután anyát és lányát a kamrába vitték, szájukat szigetelőszalaggal leragasztották a helyiséget pedig kulcsra zárták. Egy ideig még a házban voltak, mindent felforgattak. Miután végeztek, az épületet bezárták kívülről, a kulcsot pedig útközben eldobták.

A lakók – miután biztosan tudták, hogy támadóik elmentek – kiszabadították magukat és az ablakon keresztül kimásztak a kamrából majd a szomszédba siettek segítségért – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken.

A két férfiról kiderült, nem kezdő bűnözők, korábban már voltak büntetve – tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik