Közélet

16 emeletet zuhant a szemétledobóban

A szökött bűnöző a rendőrök elől menekülve ugrott be a szemétledobóba, de nem sikerült meglógnia.

„Kétségbeesett lehetett, az a szemétledobó szörnyű hely” – mondta mosolyogva a CBS amerikai televíziónak annak a denveri háznak az egyik lakója, ahol a szökött férfi mindent megtett, hogy a nyomára bukkant rendőrbírók elől újra meg tudjon szökni. Ugyanez volt a véleménye a férfi elfogásában részt vevő Kenneth Deal rendőrbírónak (US Marshall), aki „elképesztően kétségbeesett” lépésnek nevezte a menekülésre tett próbálkozást.

A Texas államban szövetségi fogságból még tavaly megszökött Donnie Griffint saját lakásában találták meg a coloradói Denverben, de a banki csalások miatt körözött féri nem adta meg könnyen magát, miután a rendőrök megjelentek az ajtajánál. Amikor a rendőrök betörték az ajtót, már csak azt látták, hogy Griffin egy lepedőből készített hágcsón ereszkedik le a 19. emeleten lévő lakás erkélyén az alatta lévő szintre.

Donnie Griffin elfogása után – véresre verte magát a szemétledobóban, a 16 emeletnyi zuhanás közben.
Fotó: CBS Denver

A szökevényt végül a 16. emelet folyosóján érték utol, ahonnan elsőre úgy tűnt, hogy már nem tud hova menekülni. De mégis volt egy lehetősége. A szemétledobó. Griffin ki is használta ezt a végső lehetőséget, és levetette magát a földszinten véget érő kürtőbe. Azonban ez sem segített neki, a rendőröknek sikerült elfogniuk a zuhanás után, amelyet nem úszott meg sérülések nélkül. Bár valószínűleg szerencsésnek mondhatja magát, hogy életben maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik