Közélet

Házasságot ígért 13 éves diákjának egy kecskeméti tanár

Szexuális visszaélés gyanúja miatt büntető feljelentés indult egy kecskeméti tanár ellen. A 40 éves férfi évek óta zaklathatta volt tanítványát. Több fiatal lányról is készíthetett felvételeket, melyek felkerülhettek a közösségi portálokra – írja a baon.hu.

A Kalocsai Járási Gyámhivatal tájékoztatása szerint a pedagógus és a kiskorú közötti „nem tanár-diákra jellemző kapcsolat” még a lány 7. osztályos korában kezdődött. A férfi akkoriban már egy mobiltelefont ajándékozott a gyereknek. Mint kiderült: az intézmény vezetője is tudomást szerzett minderről és kifogásolta a tanár magatartását.

Az afférra az után derült fény, hogy a lány múlt év szeptemberében tanulmányait egy másik városban kezdte meg. Ottani kollégiumi nevelőtanárai figyeltek fel arra, hogy a gyereket rendszeresen egy nála jóval idősebb, vele valószínűleg nem rokoni kapcsolatban álló férfi várja és látogatja.

„A lány legutóbbi számonkérése alkalmával nevelőapjának mondta el, hogy volt tanárától már három mobiltelefont, cipőt, ruhát, cigarettát és egyéb ajándéktárgyakat kapott” – áll a gyámhivatali közleményben.

A portál értesülései szerint a tanár múlt év szeptemberétől vasárnapi napokon a megyeszékhely buszpályaudvarán várta a lányt, akit onnan kecskeméti lakásába vitt. Előfordult olyan eset is, amikor a lakásban több fiatal lány volt jelen, akikkel együtt fényképeket készítettek egymásról a tanár telefonjával, majd azokat közösségi oldalakra tették fel. Idén januárban pedig négy egymást követő éjszakát töltöttek a férfi lakásán.

„A lány elmondása szerint ezen alkalmakkor a tanár simogatta, ölelgette és azt mondta neki, hogy szeretne vele lefeküdni. A tanár házasságot ígért, valamint azt, hogy Hollandiába költöznek. A kiskorú és a férfi között szexuális cselekmények is történtek, mely alkalmakkal a kiskorú párnával takarta el az arcát. A lány azt mondta, bízott tanárában, tisztelte őt, ezért sem mert neki ellent mondani” – tudatta a gyámhivatal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik