Közélet

Felváltva erőszakolt idős nőket a bácsalmási rém

A férfit a bíróság tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügy másodfokon folytatódik, a vádlott ugyanis nem nyugodott bele a döntésbe.

Egy 76 és egy 78 éves asszonyt vert össze és erőszakolt meg Bácsalmáson az a 31 éves férfi, akit most 16 év fegyházbüntetésre ítélt első fokon a Bajai Járásbíróság – írja a baon.hu.

A férfi tavaly márciusban rontott rá áldozataira. A hajnali órákban tört be a két idős asszony bácsalmási otthonába, hogy megerőszakolja őket. A tettes felváltva, több órán át, többféle módon bántalmazta áldozatait. Ütlegelte őket, a fejüket, nyakukat célozta, és egyikük mellkasára is rátérdelt. Ezen kívül csaknem három órán át, felváltva közösülésre kényszerítette őket, közben folyamatosan fenyegetőzött. Az egyik nő könnyű, ám a másik súlyos sérülések szenvedett, egy csigolyája eltört – ismertette a borzalmas ügy részleteit a lapnak dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

A Bajai Járásbíróság kétrendbeli erőszakos közösülés bűntette, kétrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette, egy-egy rendbeli súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt mondta ki bűnösnek a támadót, aki az ítélet szerint nem bocsátható feltételes szabadlábra. A döntés nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett, felmentést akarnak kiharcolni.

A tettes rács mögött várja a másodfokú tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik