Közélet

Cserépléccel verte félholtra a bicikijét visszakövetelő férfit

A bántalmazott férfi életét csak a gyors orvosi segítségnek köszönheti. A bíróság évekre rács mögé küldte a támadót.

Hat év szabadságvesztéssel sújtották azt a férfit, aki 2012 novemberében, Kiskőrösön összevert egy embert, akinek nem sokkal korábban elvette a kerékpárját. Ezzel a Szegedi Ítélőtábla hegybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék Ítéletét. Az indoklásban elhangzott, az első fokon eljáró bíróság megalapozott döntést hozott és arányos büntetést szabott ki, így annak lényeges súlyosítása nem indokolt, míg enyhítése szóba sem jöhetett.

A magyar anyanyelvű, román állampolgár 2012 augusztusa óta élt Magyarországon, ahol munkát vállalt. Pár hónappal érkezése után, egy novemberi délutánon a kiskőrösi lakásában kezdett italozni egy barátjával, a mulatozást este egy kocsmában folytatták, majd 11 óra körül átmentek egy másik sörözőbe is.

Az ivótárs éjjel fél 2 körül úgy döntött, hazamegy, és anélkül, hogy cimborájának szólt volna, elindult. Amikor ezt ismerőse észrevette, utána sietett, meg akarta találni. Egy kerékpár ott állt a kocsma előtt, így felült rá és elhajtott, de nem azért tette, hogy ellopja azt.

A bicikli tulajdonosa éppen akkor lépett ki a sörözőből, amikor a férfi elhajtott kétkerekűjén. Utána kiabált, de a vádlott nem állt meg, így a nyomába eredt, közben tovább üvöltözött és szitkozódott.

A későbbi támadó a Piac téren leszállt a bicikliről, amit aztán kerítésnek támasztott, majd magához vett egy ott talált, körülbelül egy méter hosszú cseréplécet. A kerékpár gazdája időközben utolérte, és követelte tulajdonát. Ekkor a vádlott  legalább egyszer fejen ütötte a feldúlt férfit a kezében lévő eszközzel, majd miután áldozata a földre került, még kétszer-háromszor lesújtott rá, egyszer pedig belerúgott. A férfi feje vérezni kezdett, majd elájult.

Állapotát látva a verekedő kivette a magatehetetlen férfi zsebéből a pénztárcáját, majd elhajtott a kerékpárral. Útközben kiszedte a benne lévő nagyjából kétezer forintot, majd „fegyverét” a tárcával bedobta a közeli temetőkertbe.

Nem sokkal később a támadót a lakása közelében járőrök igazoltatták, akik bekísérték a rendőrségre. A bicikli tulajdonosa életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Szegedi Ítélőtábla ítélete jogerős. A férfit a hatéves büntetésen túl öt évre kiutasítják az országból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik