Közélet

Brutális kegyetlenséggel ölt a 83 éves öregúr Hajdúhadházon

Az idős ember fejszével ütötte vele egyidős rokona fejét, majd egy késsel összeszurkálta a testét. Másnap sem zaklatták fel a történtek, órákon át kerülgette a holttestet.

Vádat emelt az ügyészség a 83 éves férfi ellen, aki 2012 novemberében, ittasan megölte hozzátartozóját Hajdúhadházon. Az ügyész letöltendő fegyházbüntetést akar kiharcolni a hamarosan kezdődő tárgyaláson.

A vádirat szerint a gyilkos hosszabb ideje élt már egyedül, idős kora miatt szerettei gondoskodtak róla. Néhai rokonával jó viszonyt ápolt, leginkább családi eseményeken találkoztak, évente mindössze egy-két alkalommal. A tragédia napján – 2012. november 13-án – az áldozat ment el hozzá, ittasan érkezett.

A két férfi a teraszon beszélgetett, a házigazda pálinkával kínálta vendégét. Késő délutánig iszogattak, majd a vádlott fáradtságra hivatkozva elküldte látogatóját.

A vendég 82 éves férfi elindult, rokona pedig utána – kezében egy fejszével. Többször lesújtott a szerszámmal, áldozata fejét célozta, majd kést rántott és testszerte összeszurkálta hozzátartozóját.

A gyilkos a történtek után a véres fejszét bedobta egy vödör vízbe az udvaron, majd bement a házba és lefeküdt aludni. Másnap reggel látta, hogy a vérbe fagyott férfi ugyanott fekszik, ahol hagyta. Az ügyészség szerint minderre közömbösen reagált, a ház körüli teendőivel foglalkozott, például a holttest mellett lévő, véres kukát is kivitte a kapu elé.

Nem sokkal később megjelent nála az áldozat lánya, hogy megkérdezze, tud-e valamit az apjáról, de amint odaért, észrevette a földön fekvő testet. Azonnal értesítette a rendőrséget és az orvosi ügyeletet, de az idős ember ekkor már jó ideje halott volt.

A Debreceni Törvényszéken az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az eddig felmerült csaknem  négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik