Közélet

Kétszer próbálta megölni párját, másodszor sikerült

A férfi életveszélyes sérülésből épült fel, de úgy döntött, folytatja a kapcsolatot élettársával. A második vérre menő vita azonban tragédiával végződött.

Az első tárgyalást tartotta szerdán a Budapest Környéki Törvényszék annak a nőnek az ügyében, akit élettársa megölésével vádolt meg a Pest Megyei Főügyészség. Az 57 éves asszony veszekedés közben késelte halálra párját.

A vádirat szerint a nő 1994 óta állt élettársi kapcsolatban az általa csak „papaként” hívott, 1943-as születésű férfival. Hosszabb ideig hajléktalanként éltek, majd egy lakókocsiban egy vecsési ingatlanon. Később egy csemői parasztházba költözhettek, cserébe rendben tartották a területet. A lakhatásért nem, csak az áramért kellett fizetniük.

A pár kapcsolata igen viharos volt. Kilenc évvel ezelőtt, egy komoly szóváltás késelésbe torkollott, az asszony mellbe szúrta a férfit, életveszélyesen megsebesítve őt. A nő rács mögé került, ám miután szabadult, élettársa visszafogadta.

Az ügyészség szerint nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a támadó kést ragadott. Mindketten rendszeresen ittak, ekkor esetenként összevesztek, a nő pedig szúrt. Többször sikerült így megsebesítenie élettársát. A férfi részegen féltékenykedett, rendszerint emiatt robbantak ki a viták.

A pár a gyilkosság előtt igen feszült volt, nem fizették ugyanis a villanyszámlát, így az szolgáltató tavaly, március 23-án kikapcsolta az áramot. Pár nappal később hétköznapi teendőiket intézték, és közben ittak, délután 3 órakor már részegek voltak. A vádlott a konyhában volt, amikor kirobbant az újabb vita. A nő azt hangoztatta, hogy otthagyja a tanyát, mivel nincs áram. Párja azonban azt mondta, ő nem megy sehová, egyúttal ismét féltékenykedni kezdett. A nőt felidegesítette élettársa viselkedése, ezért azt mondta neki, hogy hagyja őt főzni, inkább menjen és vágjon fát.

A férfi azonban nem hagyta békén, folytatta a féltékenykedést, az asszony ezután felé fordult, fogta a kést és hason szúrta áldozatát. A nő ezután próbálta a szobába kísérni a párját, ám a férfi az ajtóban összeesett. A szurkáló párnát tett a feje alá, a hasára pedig törölközőt, majd a szomszédba szaladt segítségért.

A mentők a férfit a ceglédi kórházba szállították, ahol műtéten esett át, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik