Közélet

Késsel támadt a rendőrökre egy őrjöngő részeg Nógrádban

A férfi, miután összerúgta a port apjával, bántalmazta őt, majd tört-zúzott otthonában. Amikor látta, hogy egyenruhások érkeztek a házhoz, késsel rohant feléjük.

Hamarosan bíróság elé áll az a férfi, aki tavaly októberben rendőrökre támadt a Nógrád megyei Taron. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A férfi tavaly, október 18-án jelent meg szülei házánál. Részeg volt és belekötött az apjába. Megrongálta rokona kerékpárját, majd a házban folytatta a tombolást: berendezési tárgyakat tört, majd elvette hozzátartozója mobilját, a földre dobta azt és rátaposott. Folytatásként pedig ellökte, megdobta és ököllel többször is megütötte felmenőjét, aki a pusztításban próbálta őt megállítani. Az idős ember végül kimenekült a lakásból, de fia követte. A szomszédok eközben értesítették a rendőrséget.

Amikor a férfi kiszúrta a házhoz érkező járőrkocsit, előhúzott egy nyolc centiméter pengehosszúságú kést és az egyenruhások felé rohant. Eközben azt üvöltötte, hogy megöli őket.

A rendőrök a támadót lefegyverezték, megbilincselték és szolgálati autójukba ültették, mindeközben a férfi többször próbálta megrúgni őket.

A Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntett kísérletével, garázdaság vétségével, rongálás vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolta meg az őrjöngőt. Amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki őt, kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik