Közélet

A rendőrőrsön hajtott végre magán abortuszt

Az etióp szobalány előzetesben volt, szörnyű tettét pedig azért követte el, mert állítólag tiltott kapcsolata miatt volt terhes.

A szobalány az abortusszal el akarta kerülni, hogy bizonyítani tudják az ellene felhozott vádakat, ezért kéredzkedett ki a kuvaiti rendőrőrs mosdójába – írja az Emirates247. Nem sokkal azután, hogy kiment a mosdóba, szörnyű sikoly hallatszott bentről, így néhány rendőr azonnal berontott hozzá.

„A nő az abortusszal megpróbálta eltüntetni a bűnösségét bizonyítandó nyomokat, ezért ment ki a mosdóba a kuvaiti Salimiya tartományban” – idéz egy helyi lapot az Emirates247.

Mi áll a háttérben?

Az etióp nő szörnyű tette Kuvaitban történt, a kis ország gazdag, relatíve nyitott gazdaságilag, a világ olajtermelésének 8%-át adja. Kuvaitban sok család alkalmaz szegény országokból származó cselédeket, és gyakran törvénytelen és embertelen eszközökkel teszik őket rabszolgájukká. Egy 2005-ös jelentés emberkereskedelmet tárt fel Kuvaitban: Indiából, Bangladesből és Srí Lankáról közel 2000 nőt csempésztek az országba 1991 óta, hogy aztán minden emberi jogi és munkajogi szabálynak fittet hányva dolgoztassák őket cselédként. A kuvaiti törvények kizárják a külföldi munkaerőt a munkapiacról, ezért a jobb megélhetés reményében érkező asszonyok teljesen kiszolgáltatottak. Fizikai bántalmazás, uzsora, elszigeteltség és szexuális zaklatás a sorsuk, a megfélemlített nők pedig nem mernek a rendőrséghez fordulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik