Közélet

Nem jár pénz a móri mészárosok lebuktatójának

Bár a fémdetektoros férfi találta meg a fegyvereket, amelyek elvezettek az elkövetőkhöz, a bíróság szerint csak akkor járt volna neki a nyomravezetői díj, ha a bűnösöket is meg tudja nevezni.

12 és fél millió forintot szeretett volna nyomravezetői díjként Szebenyi István, a férfi, aki fémdetektorával megtalálta azokat a fegyvereket, amelyek elvezették a rendőröket a móri mészárlás valódi elkövetőihez – írja a Blikk.

Egy most megszületett, elsőfokú ítélet szerint ugyanakkor a díjkitűzés konkrét személyre szólt, Szebenyi pedig senkit nem nevezett meg, ezért nem jár neki a pénz.

„Ha én nem erősködöm, a mai napig nem derítik fel az ügyet. Amikor megtaláltam az erdőben a véres ruhát, a postásmellényt és a Scorpio géppisztolyt, a rendőrség először rám se bagózott. A tárgyakat beütöttem az interneten a keresőbe, az pedig a veszprémi postásgyilkosságot dobta ki rá. Felvettem a kapcsolatot a Nemzeti Nyomozó Irodával, sokáig kellett kilincselnem, mire komolyan vettek – mondta Szebenyi, aki arra is hivatkozott, hogy a fegyvereken találtak DNS-t, így az közelebb vihette a rendőröket az elkövetőhöz” – mondta Szebenyi a lapnak.

A rendőrség amúgy a 2002-es mészárlás után nem sokkal kifizetett 25 millió forintot egy nyomravezetőnek  – akiről utóbb kiderült, nem a valódi elkövetőket nevezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik