Közélet

Újabb autópálya-rendőröket gyanúsítottak meg

Egyikük hallgatott, pedig tudta, mi folyik, kollégája pedig hamis nyomtatványokat töltött ki.

Még a kilométerórát is megbuherálták, saját pénzből tankoltak, csak hogy ne tűnjön fel, hogy magán célra használják a rendőrautót – derült ki az M5-ös autópálya rendőreiről, akik zsebre bírságoltak, de megbuktak. A hvg.hu azt írja, nyomoznak az esetet megtudó, de felettesének nem jelentő rendőr ellen, és azzal a kollégájával szemben is, aki hamis helyszíni bírság nyomtatványokat töltött ki. Vagyis immár négy autópálya-rendőr ellen folyik az eljárás az ügyészségen, míg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon fegyelmi eljárás folyik.

Ahogy arról a Hír24 beszámolt, két rendőrt november végén fogtak el. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla akkor elmondta, az autópálya-rendőrség állományába tartozó egyenruhásokat az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, az inárcsi pihenőhelyről vitték el, miután felmerült a gyanú, hogy zsebre bírságolnak.

Az egyenruhások szabálytalan parkolás miatt intézkedtek. Pénzt kértek a tilosban álló autóstól, cserébe azért, hogy szemet hunyjanak. A sofőr azonban közölte, semmit sem ad, majd – iratait a rendőröknél hagyva – elhajtott és feljelentést tett. A párost a történtek miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

Korrupt rendőrök?

Egy kis múltidézés – amikor a rendőrséget még az olajügyekkel kapcsolták össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik