Közélet

Angry Birds: 3000 harci kakast mentettek meg

Az népszerű játékról elnevezett hétvégi rajtaütésben a háromezer, kakasviadalhoz használt madár "védőőrizete" mellett kilenc embert tartóztattak le.

New York állam főügyésze, Eric Schneiderman az állam történetének eddigi legnagyobb harcikakas-mentőakciójaként írta le az Angry Birds nevű hétvégi rajtaütést. Mint hozzátette, az egyik razzia során hetven embert vettek őrizetbe.

Schneiderman szerint az állatokat harcra tenyésztették, képezték és drogokkal növelték a teljesítményüket. A kakasok borotvaéles sarkantyúkat viseltek és ketrecbe zárva várták, hogy fogadásokat kössenek rájuk. A razzia Queens, Kings (Brooklyn) és Ulster megyéket érintette.

A főügyész szerint a kakasviadalokat titkos alagsorokban tartották, ahová a nézők belépődíj ellenében juthattak be, és alkoholt is tudtak vásárolni. A lefülelt szervezőket akár 4 év börtönre és 25 ezer dollár (5,7 millió forint) bírságra is ítélhetik.

Az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód megelőzéséért küzdő amerikai társaság ideiglenes menedéket és ellátást biztosít a kiszabadított szárnyasoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik