Közélet

Tűzifával vert félholtra egy idős nőt a hevesi fiú

A fiatal kitépte a 79 éves asszony fülbevalóit a füléből, majd elvette a párnája alatt talált 15 ezer forintot. Áldozata életveszélyes állapotban került kórházba.

Felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, életveszélyt okozó testi sértés, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás – ezért kell felelnie annak a 20 éves fiúnak, aki tavaly szeptemberben kis híján halálra vert egy idős asszonyt  a Heves megyei Tarnaörsön. A fiatal hamarosan bíróság elé áll, a megyei főügyészség ugyanis pénteken közölte, vádat emeltek.

A támadó két egymást követő napon is betört az asszony házába. Először nem ébredt fel a zajra, a fiú akkor egy elektromos láncfűrészt lopott el a kamrából, amit még aznap eladott négyezer forintért. A pénzt pillanatok alatt elköltötte, ezért úgy döntött, visszamegy. Szeptember 20-án,  hajnali 4 óra körül jelent meg a  háznál, ám ezúttal zárva találta az ablakot, így más bejutási lehetőség után kutatott, amikor látta, hogy az asszony épp az udvarra tart.

Azonnal nekiesett, ököllel kétszer arcon ütötte, tette mindezt olyan erővel, hogy áldozata eszméletét vesztette. A földön fekvő, vérző asszonyt ezután behúzta a konyhába. Amikor az idős nő kezdett magához térni, előhúzta a tűzhely alatt tárolt vaskos tűzifák egyikét, és azzal sújtott le kétszer. Az asszony ismét elájult. A tettes ekkor kitépte füléből az aranyfülbevalóit, és a párnája alatt tartott pénztárcájából kivett 15 ezer forintot.

A nő – combnyaktörés mellett – életveszélyes agyi bevérzéseket szenvedett, az arcüregig hatolóan eltört a jobb oldali járomcsontja és a bal oldali arccsontja, továbbá repesztett sérülések keletkeztek a fején, és kötőhártya-bevérzésekkel kísért zúzódások mindkét szemhéján. A történtek után életmentő műtéten esett át, azonban még jelenleg is kétséges, hogy sérülései maradandó fogyatékosság nélkül gyógyulnak-e.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Tettéért az ügyészség szerint 15 év fegyházbüntetést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik