Közélet

Milliókat szerzett játékpisztollyal

Első akciója után több mint három és fél milliót vágott zsebre, a pénz azóta sem lett meg. Bár sikeres rablást könyvelhetett el, a másik pénzintézetbe már éles fegyvert vitt.

Elkezdődött a Tatabányai Törvényszéken annak a férfinak a pere, akit két rablással csaknem ötmillió forintot vágott zsebre tavaly, illetve tavalyelőtt. A támadónak jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás miatt kell felelnie – egyebek mellett.

Első akcióját 2012. október 15-én ejtette meg Bakonyszombathelyen. Milliókat szerzett, méghozzá egy játékpisztollyal. Amint a pénzintézet ügyfélterébe ért, arcába húzta a fején lévő fekete sapkát, majd szatyrából előhúzta „fegyverét” és pénzt követelt. Az ott dolgozók igazinak hitték a kezében lévő tárgyat, amelyet a rabló egyenesen rájuk fogott és összesen 3 millió 685 ezer 500 forintot pakoltak egy nejlonzakcsóba. A pénzt azóta sem került elő.

Tavaly március 6-án csapott le ismét, ezúttal egy császári fiókban, sísapkával a fején, napszemüvegben, orrig felhúzott sállal a nyakán. Először úgy tett, mintha készpénzt szeretne felvenni, még egy nyomtatványt is magával vitt, azt töltögette egy ideig. Amikor azonban a nyitott ügyféltérben lévő három alkalmazott egyike megkérdezte, hogy mit szeretne, váratlanul elővette fegyverlét – ezúttal egy igazit. Azt mondta, 15 milliót akar, majd ismét átadta szatyrát az ott dolgozóknak, hogy töltsék meg. Végül „csak” 1 millió 125 ezer forintit kapott.

És bár a férfit elfogták, a rabolt pénzt ezúttal sem került elő.

Hat és fél év a játékpisztolyos fiúknak

Néhány hónapja a Debreceni Törvényszék hozott ítélet egy “játékpisztolyos” ügyben. A két fiatalt hét illetve hat év fegyházra ítélték, amiért 2012 szeptemberében kiraboltak egy élelmiszerboltot Vámospércsen. A barátok Debrecenbe utaztak, több kocsmát végigjártak, elosztották a 212 ezer forintos zsákmányt, majd egy hipermarketbe mentek költekezni, de hamarosan elkapták őket. A per másodokon folytatódik, ugyanis a páros enyhébb büntetést szeretne kigarcolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik