Közélet

Megverte majd bezárta idős áldozatát a nyársapáti rabló

Az asszony az ablakon át jutott ki a házból. Ha az ügyészségen múlik, támadója előzetesbe kerül-e.

A rabló csütörtökön, fél 5 körül jelent meg az idős nő nyársapáti házában. Pénzt követelt tőle, majd, – hogy nyomatékosítsa követelését –  bántalmazta és a nyakánál fogva szorította. Végül bezárta őt az egyik szobába, ezután pedig leforgatta a helyiségeket, értékek után kutatott. Az asszony az ablakon át menekült ki az épületből és egyenesen szomszédjához rohant segítségért.

A rendőrök rövid időn belül elkapták a rablót, akit idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítottak meg, amiért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A férfi súlyos bűncselekményt követett el, emiatt az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy megszökne,ha szabadon engednék, vagy megfélemlítené a tanúkat. Éppen ezért a Nagykőrösi Járási Ügyészség indítványozta a támadó előzetes letartóztatását – derült ki a Pest Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

Ugyanezen a napon Tatabányán is otthonában támadtak meg egy idős nőt, ám őt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A rendőrség még keresi a gyilkosát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik