Közélet

Súlyos buszbaleset Mohácsnál – mindegyik utas megsérült

Tíz méter mély árokba csúszott és az oldalára dőlt egy különjárat az M6/M60-as autópályán. Hárman súlyosan megsérültek.

Mind a huszonkét utasa megsérült annak a román rendszámú autóbusznak, amely péntek este szenvedett balesetet az M6/M60-as autópályán – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A különjáratként közlekedő, felnőtteket és gyerekeket szállító járművön huszonketten utaztak, közülük hárman súlyosan, tizenkilencen könnyebben sérültek meg, a mentők a mohácsi és a pécsi kórházba vitték őket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a katasztrófavédelem adatait megerősítve azt mondta, 19 felnőtt és 3 gyermek, köztük egy 3 hónapos csecsemő sérült meg, őt megfigyelésre kórházba szállították.
Hozzátette: az elsődleges adatok szerint 4-5 ember esetében merült fel a nyolc napon túl gyógyuló sérülés lehetősége.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint az autóbusz Babarc közelében, a sztráda Budapest felé vezető oldalán, az 57-es úti lehajtó előtti nagy kanyarban eddig tisztázatlan okból tért le az útról, majd a szalagkorlátot átszakítva tíz méter mély árokba csúszott és az oldalára dőlt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján azt írta: a műszaki mentés ideje alatt az M60-as Budapest felé vezető oldalán útzár van érvényben. A rendőrök a Budapest felé közlekedőket Bólynál az 57-es főútra terelik, Pécs irányában a forgalom zavartalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik