Közélet

Tíz évet kapott a terhes utcalány gyilkosa

A családapa félt, hogy a fiatal oda akarja hívni futtatóját, ezért előhúzott egy bicskát és mellbe szúrta őt.

Első fokon tíz év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki 2012 novemberében megölt egy állapotos prostituáltat Kecskeméten. A késelőt emberölésben és ittas járművezetésben találták bűnösnek. A bíróság a börtönbüntetés mellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és egy évre az autóvezetéstől.

A gyilkosság 2012. november másodikán történt, a férfi Kecskemét határában vette fel 20 éves áldozatát. Abban egyeztek meg, hogy az autós 2500 forintot fizet az aktusért, ám a lány később meggondolta magát és a dupláját kérte. Ötezer forint azonban már nem volt a férfinál, közölte, ennyit nem fizet.

A prostituált ekkor elővette telefonját, kuncsaftja ettől megijedt, azt hitte, a futtatóját akarja értesíteni. A vezetőülés alatt egy bicskát tartott, azzal szúrta mellbe. A fiatal próbált menekülni, kiugrott a kocsiból, ám néhány méter után összeesett. Öt hónapos terhes volt.

A férfi még aznap elmesélte feleségének, mit tett. Ám a rendőrségre nem ment el, a megyei főkapitányság ezért félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, amelyet később visszavontak, mivel pár nappal később elfogták a tettest, egy többgyermekes családapát, aki korábban azt vallotta, először azt hitte, a lány segítséget akar kérni, azért vette fel. A rendőrségi sajtótájékoztatón korábban elhangzott, az érintettek végül nem feküdtek le, mivel még azelőtt összevesztek a tarifán.

A férfi előzetesben várja a másodfokú tárgyalást, az ítélet ugyanis nem jogerős. A vádlott és védője enyhítését, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett – tájékoztatott csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik