Közélet

Összehangolatlan menetrend a 80-as troli vonalán

Február közepéig rövidített útvonalon jár a 80-as troli, a pótlóbuszok összehangolása azonban – különösen az esti órákban – hagy még kívánnivalót maga után – írta olvasónk, Brigi.

Ritkán utazom BKV-val, többnyire bringázom, azonban hetente egyszer Mogyoródra visz az utam, ahonnan a XVI. kerületbe hoznak vissza autóval, onnan pedig busszal jövök vissza a belvárosba. Február 2-án, vasárnap éjjel indultam vissza, mivel kissé elhúzódott a program.

80vonalhalozat.jpgFotó: vonalhalozat.lapunk.hu

Megnéztük a menetrendet a neten indulás előtt, a metró már nem járt, de az Örsről a 80-as troli is megfelelő nekem, azt pedig simán elértem a busszal, ami az Örsig elvitt a XVI kerületből. A 80-as troli most csak az Örs és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedik, a Keletiig pedig pótlóbusz jár.

Egyszer már megjártam (napközben) ezzel, ugyanis vártam a menetrend szerinti trolira tíz percet, majd újabb kb. negyedórát álltunk a Stadionnál, számomra érthetetlen módon, várva, hogy a pótlóbusz elinduljon. Tanulság: nincsenek összehangolva a járatok, egy trolira nem egy busz jut, ami átveszi az utasait (el is késtem aznap melóból, nesze neked defektes bicaj).

Ez esetben azonban reménykedtem, hogy minden oké lesz. A Stadionokhoz 23:53-kor érkezett be a trolim, addig minden megállónál bemondták, hogy onnantól pótlóbuszra kell majd átszállni, így én le is szálltam ott, és elindultam előre, a busz megállójába. Ott azonban az volt kiírva, hogy az utolsó busz 23:44-kor ment el. Tehát cirka tíz perccel korábban.

Szóval éjfél felé a Stadionoktól nem tudtam bejutni a városba, éjszakai busz után nem volt kedvem (és okostelefonom) nyomozni, úgyhogy hívtam egy taxit, ami hazavitt egy ezresért. Őszintén szólva az egészet nem értem, miért nem lehet összehangolni a két járatot (a trolit és az annak utasait átvevő buszt), miért nem várja be a busz a trolit, miért nem jár ugyanaddig a busz, mint a troli…?

A troli egyébként mindig menetrendszerűen jár, kiszámítható volt, ha néha igénybe vettem. Ez a pótlóbuszos megoldás kettőből kétszer szívatott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik