Közélet

Közmunka helyett a testét árulta egy nő Tatabányán

Prostitúcióért ítélték közmunkára, ám nem a köz érdekében dolgozott. Kérdés, mi értelme a büntetésnek.

Sajátosan értelmezte a közmunkát egy tatabányai prostituált. A 37 éves nőt január utolsó napján ítélték közmunkára, miután az M1-es autópálya egyik pihenőjében nyújtott szexuális szolgáltatást.

A kemma.hu cikke szerint egy nap sem telt el és a nő újra a parkolóban fogadta a klienseit. Bár a nő a rendőrök láttán menekülőre fogta, de a járőrök útját állták. Ellenőrizték az iratait és a táskáját is, amelyben 15 000 forint készpénzt találtak. A nő bevallotta, hogy a pénzt korábban egy férfitől kapta szexuális szolgáltatásért cserébe. Az asszony ellen tiltott prostitúció elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított a rendőrség.

A kérdés persze az, hogy van-e értelme állandóan a prostituáltat büntetni. A skandináv országokban felismerték a változtatás szükségességét és – elsőnek Svédországban – a prostituáltak ügyfeleit kezdték büntetni. Az új rendszer bevált, csökkent a prostitúció a svédeknél és áttevődött Norvégiába. Úgyhogy a norvégok is dekriminalizálták a magukat pénzért áruló nőket és a kliensekre koncentráltak.

Ha bővebben érdekli a prostitúció elleni küzdelem, (és tud angolul), akkor ezt az interjút önnek írták!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik