Közélet

Két évvel megúszhatják a budapesti kábítós gyilkosok

A nők a begyógyszerezett, magatehetetlen férfit az utcán hagyták, miután elvették az értékeit. A mentők már nem tudtak segíteni rajta.

Halált okozó testi sértés és rablás miatt emelt vádat az ügyészég két nővel szemben, akik 2012 tavaszán elkábítottak egy férfit Budapesten, hogy megszerezzék értékeit – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől kedden. A vádlottak az eljárás alatt végig tagadták bűnösségüket.

A vádirat szerint a 48 éves nő és 50 éves cinkosa 2012. április 28-án, az esti órákban ismerkedtek meg áldozatukkal egy Nyugati téri szórakozóhelyen. A férfi már ekkor is részeg volt, ezért nézték ki maguknak. Kicsalták az utcára, majd hármasban bementek egy éjjel-nappali boltba, hogy italt és kávét vegyenek. A páros ezt használta ki, altató, nyugtató hatású gyógyszert csempésztek „újdonsült ismerősük” poharába, majd tovább beszélgettek, ittak vele, közben várták a hatást.

A férfi rövid időn belül elaludt, a rablók pedig nem zavartatták magukat: kiszedték a pénzt és a mobilt öntudatlan áldozatuk ruhájából, majd odébbálltak. Összesen 6700 forintot zsákmányoltak.

A járdán fekvő férfihoz két járókelő hívott mentőt, de ekkor már késő volt, belehalt a gyógyszermérgezésbe.

Ha a büntetett előéletű párost bűnösnek találja a bíróság halált okozó testi sértés bűntettében, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés sújthatja őket. A Fővárosi Főügyészség letöltendő szabadságvesztést indítványozott.

A két nő rács mögött várja a tárgyalást, ugyanis mindketten jogerős büntetésüket töltik, amelyet egy másik ügyben szabott ki a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik