Közélet

Izraelben bukott le a Magyarországról is lopó banda

Legalább 30 millió forint értékű luxuskocsikra utaztak szerte Európában, a piaci ár feléért adták tovább őket.

Az izraeli rendőrség lecsapott egy bűnszövetkezetre, amely Európában, egyebek között Magyarországon ellopott luxusautókat csempészett be és értékesített Izraelben, közölte a Háárec című újság szerdán.

Több hónapos titkos nyomozás után az izraeli rendőrség kedden otthonában rajtaütött mintegy húsz gyanúsítotton, akik a járművek papírjait meghamisítva, gyári számaikat megváltoztatva Európában ellopott autókat csempésztek a zsidó államba.
Egyelőre tíz, Izraelben népszerű BMW és Mercedes márkájú gépkocsiról van szó, amelyek mindegyike legalább félmillió sékelbe (30 millió forint) kerül. A rendőrség szerint a csoporthoz a haifai kikötő dolgozói és vámtisztviselői mellett a hálózatot kül- és belföldön irányító tagok tartoztak, akik együttműködtek az autókat ellopó európai bandákkal.

A lopott kocsik megrendelői között vannak ügyvédek, könyvelők és üzletemberek, akik a piaci ár feléért jutottak a járművekhez. A haifai rendőrség szóvivője szerint igen magas szintűek voltak a hamisítások, közte a gyári alvázszámok megváltoztatása.

A kocsikat Németországban, Olaszországban és Magyarországon lopták el, ahonnan szárazföldön Görögországba szállították, majd ott kicserélték számaikat egy másik európai kocsi adataira.

Görögországból a tengeren érkeztek a haifai kikötőbe, ahonnan a bűnszövetkezet helyi tagjainak segítségével jutottak el új tulajdonosaikhoz. A rendőrség szerint az eddig megtaláltnál több autó is Izraelbe kerülhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik